Gastenboek

Lieve vrienden,

Op deze pagina kan je een tekstje achterlaten: een herinnering, een mooie gedachte. Kortom alles wat je gewoon graag wil delen.
Er is ook een mogelijkheid voorzien om een foto op te laden.

Alvast bedankt voor alles.

 

Beste Mieke en familie

Wij kennen Ivo en jullie volledige gezin als de vroegere buren van nr 27.
Met spijt in ons hart lezen wij nu dit droevige nieuws.

Weet dat wij u en uw gezin steeds in onze gedachten zullen houden en jullie veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Onze oprechte deelneming

Louisa en Walter Huysmans
Sandra en Dirk Sebrechts-Huysmans
Stefan Huysmans

Beste Mieke, Lin, Lies en familie,

Ik kende Ivo vooral van ziens, maar steeds een vriendelijke goede dag of arm zwaai als we mekaar tegen kwamen.Ook wel van de volleybal van
't Pleintje en de scoutfeestjes, zelfs op school "Musica" kwamen we mekaar als eens tegen.
Toen ik bij jullie aan tafel zat, na Kaat haar ziekenhuisopname, leerde ik Ivo beter kennen, een gemoedelijke en begripvolle man.
Wij zullen hem ons zeker blijven herinneren.
Veel sterkte voor morgen, een zware en zeer moeilijke dag.
Groetjes en een stevige knuffel.

Samen met Ivo hebben Mie en ik en met vele andere vrienden ontelbare keren enkele dagen in de Ardennen doorgebracht. Het was telkens hartverwarmend hoe iedereen op zijn of haar manier in de groep stond. Ivo behoorde tot de stille genieters, waarmee je tijdens de lange wandelingen individueel heel fijne gesprekken kon voeren. Ivo was niet degene die op weekend de gesprekken, al dan niet met de nodige decibels, op gang hield, maar die in groep sterk betrokken bleef en ons regelmatig ter hulp kwam met zijn uitgebreide kennis van taal en cultuur. Mie en ik hebben nu helaas samen met vele anderen veel te vroeg moeten afscheid nemen van een warme, fijne vriend.

Mieke, Lin, Lies en familie,
Samen met mooie herinneringen aan Ivo nemen we jullie mee in onze gedachten.
Mie en Gie

Liefste Mieke en familie

Laatst op de volley-reunie van Bram vernomen dat het niet zo goed ging met Ivo.
Je verwacht dit droevige nieuws, en toch slaat het in als een bom.
Waarom?
Heel simpel: Ivo is een man met het hart op de juiste plaats, gewoon een top vent!
Laat al de mooie herinneringen aan Ivo verder leven in jullie.

Veel sterkte en een dikke knuffel van ons allemaal

Lieven
Ik weet niet goed wat zeggen in zo'n overledens gastenboek,
Ik ken Ivo bijna 5j die naast mij woont en heel vriendelijk persoon en ook een praatje deed met de buren was altijd leuk.
Ik zal hem vooral wel missen ook dat we het wisten vorig jaar dat het niet goed met hem was en nu niet is doet wel zeer raar voor Mieke en Familie wens ik mijn enige deelname toe.

Groetjes Michael

Ivo♥️
Oh wat zullen we hem missen♥️
X

Schotland ... zelf invullen...
Goedemorgen Ivo en familie,

Vandaag nemen jullie afscheid. Ik ben de krant aan het lezen. Toch zijn mijn gedachten bij jullie en bij het doorbladeren van de Standaard en het slurpen aan mijn koffie, lees ik ‘De natuur kan heel hard zijn, maar zo snel als de donkere wolken samenpakken, zo onverwacht kan de zon weer doorbreken’ woorden van viroloog Steven De Gucht maar héél toepasselijk naar jullie toe.

Sterkte,

beste Mieke,
opnieuw moet je afscheid nemen van een geliefd persoon.
vandaag gaan jullie in intieme kring samen zijn om hem vaarwel te zeggen en steun te zoeken bij elkaar.
ik wens jullie heel veel sterkte toe .
Christiane

Bescheiden en vriendelijk, zo heb ik Ivo gekend. Martine, die hem minder heeft ontmoet, dan ik, bevestigt alleszins mijn beschrijving.
Onze ontmoetingen waren niet frequent, maar gespreid over een erg lange periode. We hebben altijd fijne gesprekken gehad. Zijn heengaan is een groot verlies voor zijn vrienden en geliefden. Het is gewoon niet onder woorden te brengen. Wij wensen Mieke, de kinderen en de familie de nodige kracht om het verdriet te verwerken.
Mieke, we dragen je een warm hart toe. We hopen je weldra nog eens te mogen ontmoeten.

René en Martine

Mieke,

Wat erg voor jou en jullie kinderen om zo jong al afscheid te moeten nemen van Ivo.
We hebben zo weinig contact met elkaar gehad ,maar als ik de foto's zie en al de mooie woorden over hem lees, zal hij door velen , zeer gemist worden. Ik wens jullie heel veel sterkte !

Monique

Den Ivo, vriend uit onze jeugd.Basket-,voetbal- en ook pintenmomenten.Sporadisch kwamen we mekaar nog wel eens tegen. Steeds onmiddellijk hand omhoog, vriendelijke groet en leuke babbel met oprechte belangstelling.
Wat een charisma !
Lieve Mieke en familie, andermaal wensen wij jullie veel moed en sterkte.

Hartelijke groet.
Yvonne en Stany

Dag Mieke, Lin en Lies,

Wij houden heel erg het beeld vast van Ivo toen we hem kwamen bezoeken. Hoewel hij al erg ziek was, vond ik hem niet zo erg veranderd. Ik zag een attente, geïnteresseerde en zelf-kritische Ivo, eigenlijk de Ivo die ik heel wat jaren als collega heb mogen kennen. Ik zal hem nooit vergeten!
Het ga jullie goed ...

Ivo blijft voor altijd behoren tot mijn Ardennenbubbel :
-rustig aanwezig in het gewoel van stappers en klappers
-in stilte genietend van grappen en grollen
-lichtvoetige stapper en klimmer
-fervente kaarter
-wenkbrauwenfronsende observator van de creatie van scrabble-neoligismen
-briljante kwismaker en-master van de jaarlijkse (hilarische) La Reid-kwis
....
Hoewel altijd 'bescheiden aanwezig' laat hij toch een grote leegte achter.
Ik zal hem missen.
Mieke, Lin en Lies... een dikke knuffel en veel sterkte!

Beste Mieke, Lin, Lies en familie

ik ken Ivo al sinds 1995. Toen begon ik als auteur bij de Standaard uitgeverij aan de Belgiëlei. Later de verhuis meegemaakt naar de Lamornièrestraat en tenslotte de Belpairestraat.
Ivo was voor mij altijd de vaste waarde die altijd zeer trouw en nauwkeurig de teksten nakeek. Toen ik zelf eindredacteur was van Geogenie 3 & 4 hebben we veel tijd samen doorgebracht, teksten controleren, telefoontjes om de laatste puntjes op de juiste i te zetten.
Ik heb Ivo toen leren kennen als een zachte persoon, een waardevol iemand. Hij sprak dan als de vakantie naderde over zijn zomerplannen: actieve vakanties: fietsen, wandelen ... en tijd voor zijn gezin.
Het is een leegte die hij achterlaat voor jullie, maar de mooie herinneringen aan hem: die kunnen e jullie nooit afnemen.
Rust zacht Ivo, en hou een oogje in het zeil voor als we weeral een aantal taalkemels in een tekst durven wurmen.

Beste familie, vrienden en collega's van Ivo,

Het droevig nieuws van het overlijden van Ivo Weyns doet me terugdenken aan de tijden van weleer.
Ik herinner me geen eerste ontmoeting maar het moet - gezien zijn lange loopbaan - al in de jaren tachtig geweest zijn in de toenmalige Standaard Educatieve Uitgeverij.
Bij iedere herstructurering was hij er gelukkig weer bij.
Hij was voor ons de laatste schakel en strohalm als het verkeerd liep, nauwgezet, kritisch en goed op de hoogte en tevreden telkens er een nieuwe uitgave klaar was.
Zeker in laatste periode - toen de communicatie via e-mail verliep - had ik als coördinator van Mens en Ruimte - Standaard Aardrijkskunde en Geogenie veelvuldig contact.
Ik kon bijna voorspellen wanneer Ivo zelf zou telefoneren om de laatste onduidelijkheden recht te trekken.
Bij het afronden van ieder project was hij in de meeste gevallen ook aanwezig op een informeel etentje.

Zoals andere collega's al schreven, hij zal ons bijblijven en niet enkel als we nog eens de atlas of een handboek ter hand nemen.
Met oprechte deelneming in dit afscheid.

Beste familie van Ivo,
heel droevig nieuws. In 2003 heb ik Ivo leren kennen en we hebben ettelijke uren samen doorgebracht, met soms hartstochtelijke - maar steeds minnelijke - discussies rond onder meer de spelling van toponiemen. Zijn logica en inzet steeds enorm geapprecieerd. Hij was voor ons ook steeds in de productie het laatste oog waarop we mochten vertrouwen om dan toch nog het symbooltje te zien staan dat misschien in de verkeerde informatielaag zou kunnen staan. De atlas werd een magnum opus voor hem waaraan hij dan ook ontelbare uren heeft gegeven. Hij zal ons bijblijven als mens en collega.


Flore, gelieve aan zijn vrouw en dochters ons medeleven over te maken en te getuigen van de enorme appreciatie (professioneel en menselijk) die we voor Ivo hebben.

Met vriendelijke groeten,

Philippe

Heb Ivo eigenlijk enkel gekend als voetbalmaat, dus lang geleden. Was een rustige en vriendelijke man en ik heb dan ook enkel aangename herinneringen aan hem.
Rust in vrede Ivo.
Guido en Betty

beste familie van Ivo,
Sinds ik in 2003 voor de eerste keer auteur werd en kennis maakte met Ivo, bleef hij onze rots en vertrouwen bij alle aardrijkskunde-uitgaven waaraan ik meewerkte. Nauwgezet volgde hij alles op, pluisde alles uit, en minzaam vestigde hij onze aandacht op onnauwkeurigheden in teksten en tekeningen, met steeds degelijke suggesties ter verbetering. "Met Ivo Weyns, stoor ik?" Ontelbare keren heb ik met hem aan de telefoon overlegd. Als Ivo zijn licht had laten schijnen over ons werk, mochten we gerust zijn. Bij herdrukken had hij de foutjes netjes opgelijst en aangeduid.
Toen hij met pensioen vertrok, en Van In zonder hem verder ging, waren wij onze rots in de branding kwijt. We hebben hem onze waardering getoond, voor zijn engagement en vriendschap, door hem met de mede-auteurs van Geogenie een fietsweekend te schenken. Dat heeft hem blij verrast, zo meldde hij ons.
Ik bewaar Ivo in mijn hart.
Chris

Beste familie van Ivo,
Dit doet mij zoveel verdriet. Hij had het zo verdiend om te genieten van zijn pensioen.
Ik zal hem mij altijd herinneren als een heel minzame man, waarvoor geen enkele inspanning te groot was om in zijn werk perfectie na te streven.
Ik bewaar de beste herinneringen.
Marleen

aan vrienden en familie van Ivo,
mijn oprechte deelneming voor het grote en te vroege verlies van een bijzondere vriendelijke en breed lachende man,
Zo heb ik hem mogen kennen als haarkapper van Ivo,
ik bewaar zijn vriendelijkheid als beste herinnering …
Marc Van Trier

Beste familie van Ivo,

Met de foto van Ivo op de website komen de auteursvergaderingen in de uitgeverij weer tot leven. Ivo was geïnteresseerd in het vak aardrijkskunde, kritisch en begaan met een degelijk en goed afgewerkt handboek. Hij bewaakte de planning en hielp ons altijd een stap vooruit. Met veel waardering en dank denk ik aan hem terug.

Beste familie,

Hartelijk bedankt dat je deze prachtige reeks foto's met ons wou delen.
Heel veel sterkte;

Een lange tijd verloren wij Ivo uit het oog, maar de laatste jaren ontmoetten wij hem terug, vooral in de Filmliga, waar hij precieus zijn filmen uitkoos. Dan hadden wij de gelegenheid tot aangename praatjes. Wij zullen hem daar missen. Bij het lezen van reacties van de gelukkigen die hem beter gekend hebben is het jammer dat al die andere intense momenten ons ontgaan zijn.
Suz & Paul

Lieve Ivo,
Wat mis ik je, als ik naar je foto's kijk. Je was er 1 uit de duizend.
Zo'n bijzondere man, met een bijzondere plek in mijn hart.
Het spijt me zo, dat je maar zo kort kon genieten van je pensioen, waarvan je heel vaak zei dat het zwarte gat zeker niets voor jou was, genoeg te doen! Te beginnen met rustig opstaan en een gazetje lezen. :-)
Ik kan het eigenlijk nog altijd niet geloven dat je er niet meer bent.
Maar ... je bent er nog, in de herinnering van velen, en voor altijd in mijn hart!
XXX
Flore

Mieke,

Heel veel sterkte voor jou , je kinderen en kleinkinderen.
Mieke en kinderen en kleinkinderen,
Mooi al die gedeelde beelden van jullie en Ivo's leven. Zoveel levendige, mooie herinneringen, vaak in de natuur, vaak met vrienden en familie.
Wat is juni een trieste maand geworden in je leven door de jaren heen.
Ik wens jou en de hele familie rustig bijkomen van al dit verdriet.
Warme groet, Lieve

Dag Mieke en familie
Bij dit droevige nieuws wil ik graag getuigen van de prima samenwerking die we altijd hebben ervaren.
Ik heb Ivo leren kennen toen wij met de uitgave van de aardrijkskunde leerboeken en werkschriften, eerst Terra, later TerraNova, bij hem terecht kwamen.
Ivo keek met een geografische bril naar de wereld en bracht alle nieuwe uitgaven mee tot een goed einde. Hij controleerde nauwgezet elk stukje tekst en afbeelding en hield eraan om alle details gedurende lange telefoonsessies uit te klaren. Zeker op het vlak van taal was hij voor mij een leermeester; ik heb veel van hem opgestoken.
Daarbuiten had Ivo een brede interesse in alle geneugten van het leven. Onze laatste gezamenlijke activiteit was een stadswandeling in Mechelen, samen met de partners, en gekoppeld aan een terrasje met een leuke babbel.
Fijne herinneringen …
Mijn oprechte deelneming en veel sterkte!

Dag Ivo,
vreemd genoeg is de eerste gedachte die in mij opkwam toen het onvermijdelijke werd aangekondigd, het kaarten tijdens de Ardennen weekends zal nooit meer hetzelfde zijn. Je kaartte zoals je was, bedachtzaam met af en toe een berekend risico.
Je kon ook fijntjes uit de hoek komen met een opmerking of vraag over een film waarna een gedetailleerde positieve of negatieve beschrijving volgde. Ooit zaten we met drie (3) in cinema zuid, de remake van Il Gattopardo van Visconti.
Ik was ook blij te lezen in je mail dat mijn boek Reizen met Charley van John Steinbeck je zeer had geboeid en je visie over Amerika grondig had bijgesteld, misschien wel een van de laatste boeken die je gelezen hebt.
Er wordt gezegd: dood ben je pas al er niet meer over jou gesproken wordt. Ik ben er zeker van dat je op deze manier nog lang onder ons zal zijn.

Beste Mieke en familie

Een prachtmens. Zo zal ik Ivo blijven herinneren.
Heel dankbaar ben ik dat Ivo jaren geleden mijn pad kruiste in de volleybalclub en het badmintonnen. Hij was toen mijn sparringpartner. We hadden een fijne band. Niet alleen door zijn sportieve kwaliteiten maar zeker omdat hij zo’n fijn mens was. Een mens naar mijn hart. We zullen hem missen.
Veel sterkte voor jou, Mieke, en de ganse familie.

Beste Mieke, Lin en Lies,

Waar woorden tekort schieten, waar troost niet bestaat
Rest diepe dankbaarheid voor wat we kregen.

Alle warmte en genegenheid in deze moeilijke tijd.

Na een bezoek in mei toen praten moeilijk bleek.

Lieve Ivo,
‘Ik ben content,’ zeg je. Je ligt in je bed met zicht op jullie mooie tuin, omringd door je vrouw en je dochters. Mooi is het Ivo om te zien hoe de liefde heerst in de Jan Olieslagersstraat. De zorg die zo vanzelfsprekend rond jou georganiseerd wordt. Niet met zoveel woorden, des te meer in mooie daden. Je verdient het Ivo, die liefde, die zorg.
Ivo, fiets- wandel- en zoveel meer vriend. Man van weinig woorden, monkellachje klaar. Een knipoog, gedeelde humor, een voorzichtige aai. De genegenheid is geheel wederzijds.
Ik zal je altijd zien stappen in de bergen, Ivo. Ik neem je mee in mijn rugzak, naast het potje abrikozen en heel dicht bij mijn hart.
Liefdevolle knuffel
Marleen

Liefste Mieke en Ivo,
we zagen elkaar niet zoveel de laatste jaren, maar de fijne herinneringen blijven, en de mooie foto's hier bevestigen die herinneringen, heel mooi.
De Ardennenweekends, het wandelen, het kaarten, en nog langer geleden de basket en volley.
Mieke, sterkte en een dikke knuffel,
Mieke en Hugo

Beste familie van Ivo. Onze diepste gevoelens en sympathie bij het heengaan van Ivo. Onze wegen hebben zich niet dikwijls gekruist. Desalniettemin onze oprechte gevoelens voor de familie. Sorry voor de laattijdige reactie. Herman en Rosemarie

Reactie toevoegen

Slechts één bestand.
1 GB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.
De afmetingen van afbeeldingen groter dan 1400x1200 pixels worden aangepast.